Priser – 2022

I varje åldersklass – mellanvikt och tungvikt – för bästa film väljs andra prisvinnare och tredjeprisvinnare. Alla filmer tävlar om priset för bästa film, bästa manus, bästa klipp, bästa ljud, bästa originalmusik och bästa skådespelare. Dessutom väljer publiken vinnaren av publikpriset, omröstning sker i ansökan. Alla prisvinnare belönas med en novemberstatyett och ett diplom med juryns motivering.

MELLANVIKT (16-19 år)
Bästa film:  Ett presentkort till ett värde av 15 000 kr. Dessutom två branschackrediteringar till Göteborg International Film Festival och en fri årsprenumeration av Draken Film. Priset är framtaget av Novemberfestivalen i samarbete med Göteborg Film Festival. Även 2:a pris och 3:e pris delas ut.

TUNGVIKT (20-26 år) 
Bästa film: Ett presentkort på kamerautrustning från Canon (värde 30 000 kr). Dessutom två branschackrediteringar till Göteborg International Film Festival och en fri årsprenumeration av Draken Film. Priset är framtaget av Canon och Scandinavian Photo och i samarbete med Göteborg Film Festival.  Även 2:a pris och 3:e pris delas ut.

KATEGORIPRISER
Bästa manus
Bästa foto
Bästa ljud
Bästa klippning
Bästa originalmusik
Bästa skådespelare

Alla pristagare i kategorierna ovan får Novemberstatyett och diplom med juryns motivering. 

NOVEMBERFESTIVALEN INTERNATIONAL AWARD
Priset är ett presentkort på 5 000 kr i online-teknikbutiken Scandinavian Photo och en glaspokal.

SVENSKA FILMINSTITUTETS HEDERSPRIS
Svenska filminstitutets hederspris delas ut till en film gjord av en filmare i mellanviktsklassen. Prissumman om 5000 kr är tänkt att stimulera fortsatt filmande.

BUFF FILMFESTIVAL
BUFF filmfestival väljer ut bästa film berättad ur ett ungt perspektiv för visning på den internationella barn- och ungdomsfilmfestivalen i Malmö.

NUFF – NORDISK UNG FILM FESTIVAL
NUFF väljer en film från varje tävlingsklass under Novemberfestivalen, som kommer vara med i den nordiska ungdomsfilmstävlingen NUFF under festivalen 2022 i Tromsö, Norge.

AMANDUSFESTIVALEN delar ut priser på Novemberfestivalen för fjärde gången. Festivalen har en lång tradition i Norge som den största filmfestivalen för unga filmskapare och har de senaste åren fått en nordisk publik med målet att vara den viktigaste mötesplatsen för unga filmskapare i regionen. Vinnarna bjuds in till festivalen 2022.

LIVE AT HEART FILM väljer ut en eller flera filmer som direkt går till Live at Heart Films kortfilmstävling i passande tävlingskategori. Filmskaparna inkl. medarbetare till den eller de utvalda filmerna får full ackreditering till festivalen som pågår mellan den 1-4 september 2021.

BERGMANVECKAN väljer ut en film ur tungviktsklassen för visning på festivalen, som äger rum på Fårö 29 juni – 3 juli, 2021. I priset ingår också resa, boende och ackreditering.

GÖTEBORG FILM FESTIVAL och DRAKEN FILM vill gratulera årets vinnare av Novemberfestivalen i kategorierna Mellanvikt och Tungvikt. För att uppmuntra till fortsatt filmskapande delar de ut en fri årsprenumeration av Draken Film, Sveriges ledande streamingtjänst av kvalitetsfilm, till vinnande regissör/er i mellanvikt och tungviktsklassen, samt en ackreditering* till Göteborg Film Festival 2021. Dessutom bjuds alla medverkande regissörer i Novemberfestivalen 2020 på en gratis prova på-månad av Draken Film. Sedan många år tillbaka har Novemberfestivalen och Göteborg Film Festival samarbetat för att lyfta fram och inspirera unga filmskapare. Draken Film är Sveriges ledande streamingtjänst av kvalitetsfilm som ger möjligheten att se och upptäcka filmer och filmskapare från hela världen. Draken Film erbjuder en katalog på över 700 filmer med flera av filmhistoriens mest betydelsefulla filmer och tongivande regissörer. Upptäck och låt er inspireras! OBS! Draken Film fungerar endast i Sverige!

PUBLIKENS PRIS delas ut varje år. Efter festivalens sista filmakt på lördagen röstar publiken fram en vinnande film. Var med och rösta på den film under festivalen som du tycker är bäst!

För samtliga priser gäller att eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
*Gäst/branschackreditering = frikort till alla filmvisningar (i mån av plats).